Een goede planning maken.

Een goede planning maken is nu belangrijker dan ooit tevoren. We zitten in een crisis, de corona crisis. en dit vergt van veel mensen dat ze veel ballen hoog moeten houden. Thuiswerken en kinderen thuis scholing geven.

Maar hoe maak je nou een goede planning?

Allereerst is het belangrijk dat je een goede, duidelijke en overzichtelijke agenda/ planner hebt. Of het nu een digitale agenda is of een fysieke planner om lekker met pen en papier aan de slag te gaan os om het even. Als jij er maar een fee good gevoel van krijgt.

Start altijd met het inplannen van me-time. Bijvoorbeeld met je sportuurtjes per week, je lunch afspraak met die ene vriendin of die afspraak bij de masseur. Als jij goed voor jezelf zorgt, ben je energieker, ben je positiever en kan je je overige taken beter uitvoeren.

Daarna plan je je taken in. Start je dag altijd met een leuke taak. Zodat als je ‘s avonds naar bed gaat, je zin hebt in de volgende dag om die leuke taak te gaan doen. Hierdoor slaap je beter en start je de volgende dag vol goede moed en positieve energie.

Plan daarna de meest ‘ stomme taak’ in. Een taak die je vaak uitstelt ene waarvan je weet dat het moet maar je hem echt niet leuk vindt. Je bent nog in de positieve vibe van je eerste leuke taak,. En met die lekkere vibe ga je door naar je ‘ stomme taak’. Je weet dat als je die ‘ stomme taak’ af hebt, deze de rest van de dag niet meer op je schouders ligt en dus de dag niet kan verpesten. 

Daarna plan je je overige taken in.

Ben je nog op zoek naar een fysieke planner? Ga dan naar mijn winkel:

https://laviniarip.nl/product/get-in-ctrl-planner-gouden-harde-kaft-21x21cm/

Liefs Lavinia

Laat een reactie achter