Het shiny object syndrome: ook ik had er last van

Misschien herken je het wel: je staat onder de douche en je krijgt opeens allemaal fantastische business ideeën. Ideeën die je het liefst gelijk gaat uitvoeren. Je bent zo enthousiast ermee aan de slag gegaan, dat je focus niet meer bij je huidige aanbod is. Dit noem ik het shiny object syndrome of het ekster syndroom. En ja, ook ik was hier schuldig aan.

Lees verder, of luister naar aflevering 128 van mijn podcast.

Hoppen van shiny object naar shiny object

Elk idee is een nieuw shiny object: iets waar je helemaal voor wilt gaan. Met al die ideeën, hop je steeds van het ene naar het andere aanbod. Met wisselend succes, dat helaas dan wel. Want er is nooit focus op hetgeen wat je eigenlijk zou moeten doen.

Focus, consistentie en doorzettingsvermogen, zijn de sleutelwoorden waarmee je een stevig aanbod creert. Of zoals ik het altijd noem:

One offer

One channel

One avatar

De ideeën op de plank

Als ondernemer zal je altijd nieuwe shiny objects blijven hebben. Het is ook goed om continu creatief te blijven. Maar wat doe je met deze ideeën?

Maak bijvoorbeeld een lijst of Trello-bord aan waar je al je ideeën op kwijt kan. Zet ze tijdelijk op de plank, en wanneer je met een nieuw aanbod wilt starten, bijvoorbeeld omdat je huidige aanbod goed draait, ga dan eens op die plank kijken. Je zult zien dat niet alles op de lijst meer relevant is of bij je past. Dat is oké, deze ideeën kan je gewoon afstrepen.

Laat de creatie dus wel stromen, maar voer pas uit op het moment wanneer je er aan toe bent in je business. Ondertussen kan je natuurlijk nog wel kijken of je de nieuwe ideeën in je content creatie kunt verwerken.

Wil jij een Queen worden in online marketing? Abonneer je dan op mijn podcast en volg me op Instagram. Ik neem je mee in de wereld van online ondernemen, marketing strategieën, mindset en nog veel meer.
Ga je liever gelijk samen aan de slag zodat je moeiteloos meer omzet gaat genereren? Laat mij je helpen met mijn traject: Groeien met je online droombedrijf.

Liefs,

Lavinia

Laat een reactie achter