Mijn agenda was zo vol en ik werkte zo hard, maar ik moest ook flexibel zijn om er voor mijn dochtertje te kunnen zijn… Dit ging zo niet langer. 

Ik ben Lavinia Rip en ik ben online marketing coach. 

Laten we eerst even terug in de tijd gaan…

Na mijn hbo-studie ben ik in loondienst gaan werken, bij de baan waar ik ook mijn afstudeerstage heb volbracht. Het was een leuk en klein bedrijf en ik had veel vrijheid en verantwoordelijkheden. Maar een eigen bedrijf, dat was altijd al mijn droom. Maar om die droom waar te gaan maken, moest ik die eerste stap gaan zetten en laat dát nou net de moeilijkste stap zijn…

Privé was er elke keer wel iets waardoor ik deze eerste stap niet durfde te zetten. 

In 2013 ben ik gescheiden en kwam ik er alleen voor te staan met mijn dochtertje Bella van destijds 1,5 jaar. 
En in 2016 kreeg Bella haar eerste epileptische aanval. 

Dat was het begin van een rollercoaster waar we helaas nog steeds in zitten.

Ik weet het nog goed, maandagochtend 11 april 2016, ik was aan het werk toen ik gebeld werd door een ambulancemedewerker. Er werd mij verteld dat Bella een aanval had gehad op het kinderdagverblijf en dat zij nu met de ambulance en haar juf naar het ziekenhuis werd gebracht. De grond verdween onder mijn voeten en ik ben (achteraf onverantwoord hard) naar het ziekenhuis geracet.

We hebben een week in het ziekenhuis gelegen, waar ik naast alle zorg om Bella ook veel meer met haar vader te maken kreeg. Het was een pittige week. Gelukkig kende ik toen wel al mijn huidige man, waar ik in 2020 mee ben getrouwd. Bij hem, mijn rots, kon ik mijn emoties de vrije loop laten gaan…

In het ziekenhuis wisten ze niet waar de epilepsie vandaan kwam en ik moest maar gewoon weer naar huis gaan en verder leven… Dat bleek onmogelijk!

Ik heb daarna zo snel als ik kon een doorverwijzing naar het epileptisch centrum Kempenhaeghe aangevraagd.

De rest van 2016 en 2017 waren een levende hel! Vooral voor Bella… 
Overdag, ’s nachts, ze had continu allerlei verschillende soorten aanvallen. 

Ze moest zelfs een helmpje gaan dragen, want haar koppie was bont en blauw. (Het was altijd head first, als ze een aanval kreeg).

In loondienst kon ik regelen dat ik nog maar 1 dag in de week werkte, dat was de dag dat Bella naar papa ging. Oppas inschakelen, zoals oma of wie dan ook, was onmogelijk. Ik moest zelfs bij elke aanval Bella goed observeren en beslissen wat te doen…

Ondertussen gingen we van MRI’s, naar een beenmergpunctie en van Kempenhaeghe naar Maastricht. Onderzoek na onderzoek, maar zonder resultaat!

En wat was ik ondertussen trots op Bella, ze deed het allemaal maar en onderging elk onderzoek zonder moeite en slikte elk pilletje wat we haar gaven. Wat een kracht in zo’n klein meisje, mijn lieve meisje!

Even fast forward naar 2018. Mede door het ketogeen dieet wat we 2 jaar lang hadden gedaan, de diversen medicijnen en de alternatieve route die we hadden bewandeld ging het overdag steeds beter met Bella. 

De nachten waren en zijn nog steeds niet aanvalsvrij, maar van 100 kortsluitinkjes per uur in de nacht zijn we naar 12 kortsluitinkjes per uur in de nacht gegaan. Dat is al een hele vooruitgang en heeft de kwaliteit van leven voor Bella aanzienlijk verhoogd.

Toen er in die periode iets meer ‘rust’ kwam rondom Bella haar epilepsie, ben ik zelf gaan nadenken over wat ik wil en hoe ik ons leven zo goed en zo fijn mogelijk kon gaan inrichten.  
En ik wist het zeker: Ik wil een eigen online onderneming starten om zo alle vrijheid die ik voor Bella nodig heb te realiseren. 

Vrijheid die ik nodig heb om Bella zelf naar school te kunnen brengen. 
(Bella zit inmiddels op de Berkenschutse. Deze school zit op 25 minuten rijden van ons huis, wat betekent dat ik 4x 25 minuten per dag in de auto zit.)

Vrijheid om er voor haar te kunnen zijn op momenten dat het slecht gaat en ze niet naar school kan. 
Zodat ik mijn agenda leeg kan maken, geen stress hierdoor ervaar en ik er voor Bella kan zijn.

Daarnaast wilde ik ook financiële vrijheid, zodat ik extra benodigdheden, behandelingen, medicijnen/supplementen (die niet vergoed worden) kan aanschaffen zonder geldzorgen. 
Zodat ik elk jaar met Bella samen een nachtje weg kan en we een meiden uitje hebben samen. We leven NU en het leven ben ik meer en meer gaan waarderen, door alle shit waar Bella dagelijks mee te maken heeft. 

Haar lijf wat niet meewerkt en waar ze zich niet altijd veilig in kan voelen en waar zij niet altijd op kan vertrouwen. Ik ben haar rots in de branding waar zij wel altijd die veiligheid en het vertrouwen kan krijgen waar ze behoefte aan heeft. 

Eind 2018 heb ik me ingeschreven bij de KVK als VA, maar in 2021 heb ik mijn bedrijf omgegooid en ik ben nu Online Marketing Coach. Ik help coaches naar meer vrijheid en meer omzet door de inzet van een eenvoudige winstgevende funnel. 

Hierdoor heb ik nóg meer vrijheid gecreëerd. 

Ik werk volledig online en afspraken die ik met klanten heb, plan ik zo veel mogelijk op donderdag in. 
Die dag is Bella bij haar papa en weet ik dus dat ik mijn afspraken ‘nooit’ hoef te annuleren.

Bella is mijn drive en mijn key priority! 
Door de vrijheid die ik nu heb als ondernemer, kan ik zelf mijn agenda zo indelen, dat ik er voor haar kan zijn. Dit zorgt voor minder stress bij mij, mijn omgeving en voor meer focus voor haar.

Ik weet niet of Bella ooit epilepsievrij zal zijn. Maar we blijven vechten en steeds weer nieuwe methodes uitproberen, want we zijn er nog niet, maar we zijn uit het diepe zwarte gat gekrabbeld waar we in zaten.  

De beste tip die ik juist kan geven aan moeders van een kindje met meer zorg, zorg dat je zelf de vrijheid in je agenda kan bepalen. Dit geeft zo ontzettend veel rust en ruimte! 

Blijf ook omdenken. In het begin vond ik het naar school rijden ene zware taak, het kostte me veel energie. Nu niet meer, ik denk nu: ah zijn, even een momentje voor mezelf, met een fijne podcast in de auto.

 Blijf altijd positief en dankbaar voor wat je wel hebt. 

Geef nooit op en blijf strijden, want dat doet jouw kindje ook!

Creëer jullie mooiste leven op de beste manier mogelijk…

Bella is mijn inspiratiebron. 
Mijn dappere kleine, grote held! 
❤️

Laat een reactie achter