Wat is NEI en hoe verwerk ik het in mijn trajecten?

Neuro Emotionele Integratie, oftewel NEI, kwam zo’n jaar geleden op mijn pad. Inmiddels mag ik mezelf NEI-therapeut noemen. Maar wat is NEI precies, hoe gebruik ik het in mijn trajecten en hoe kan het helpen in je bedrijf?

Liever luisteren? In aflevering 110 van mijn podcast leg ik alles uit over NEI.

Onderbewuste blokkades opsporen met NEI

Ik geloof dat alle fysieke en mentale klachten voortkomen uit emotionele blokkades. Blokkades die op celniveau in je lichaam opgeslagen zitten door emoties die je niet goed hebt kunnen verwerken. Deze blokkades kunnen zich op bewust en onderbewust niveau bevinden.

Wist je dat 95% van ons gedrag en de dingen die we doen, op onderbewust niveau zijn?  Moet je nagaan hoeveel er in je onderbewuste gebeurt en daar vast kan zitten, wat ooit tot uiting komt in de vorm van een fysieke of mentale klacht.  

Om blokkades die op onderbewust niveau vastzitten op te sporen en weg te halen, gebruik ik Neuro Emotionele Integratie, oftewel NEI.

Mijn eerste ervaring met NEI

In 2016 kreeg mijn dochter haar eerste epileptische aanval. Sindsdien zijn we aan het kijken, zowel in het reguliere als in het alternatieve medische circuit, hoe we haar een betere kwaliteit van leven kunnen geven. In 2022 kwamen we voor het eerst in aanraking met NEI, wat zorgde voor positieve resultaten voor mijn dochter. Na elke sessie was ze altijd een heel stuk opgeknapt. Ik vond deze vorm van therapie ontzettend interessant en om mijn hele gezin, inclusief mezelf te helpen, ben ik de opleiding tot NEI-therapeut gaan doen.

Elke 2 weken behandel ik nu mijn gezin met de biotensor. Dit is dé tool die je gebruikt bij NEI en bestaat uit een handvat met een lang stokje en een schijfje eraan. De biotensor reageert puur op energie en geeft een beweging (en daarmee antwoord) wanneer je een vraag stelt.  

NEI inzetten in mijn trajecten

Het behandelen van mijn gezin is ontzettend waardevol en dankbaar. Maar ik kan en wil nog veel meer mensen helpen. En hoe kan ik dat nou beter doen dan NEI toevoegen aan mijn trajecten? Ik geloof namelijk echt in een sterke combinatie van strategie én mindset. Het neerzetten van een strategie doe ik al in mijn trajecten en NEI vult het stukje mindset perfect op.

Een gouden combinatie voor een stromende business

Tijdens een NEI-sessie gaan we emotionele blokkades energetisch loskoppelen, zodat je business meer gaat stromen. Denk bijvoorbeeld aan belemmerende overtuigingen die je nu tegenhouden in je bedrijf. Een sessie kan online of offline plaatsvinden. Met de biotensor spoor ik de blokkades op. Misschien weet je sommige antwoorden al die de biotensor geeft, maar er zijn vast ook heel veel antwoorden waarvan je je niet bewust bent.

Ik zie het dan ook echt als toegevoegde waarde om aan de slag te gaan met energetisch werk. Dat in combinatie met een fantastische strategie, is ontzettend helpend om je business als een speer te laten groeien.

Wil jij ook een keer een NEI-sessie doen en ervaren wat het voor jou (en je bedrijf) doet? In mijn 1:1 Mentorship zitten 4 sessies inbegrepen. Of boek hier een losse NEI sessie.

Liefs,

Lavinia

Lavinia NEI-therapie

Laat een reactie achter